Hervormde gemeente De Rank
VOLGENDE DIENST:
Zondag 22 September 2019
Ds.J.G. Zomer
10.00 uur
 

JEUGDCOMMISSIE 

ROCK SOLID:
Elke zondagmorgen de leukste, mafste club van Staphorst. Weet je nog de laatste x voor de vakantie dat waterballonnengevecht? We pakken de draad weer op dit seizoen, de eerste keer was op zondagmorgen 7 oktober 2018 in het dienstencentrum! We beginnen om 09:47. Wees welkom en neem gerust iemand mee.

TIENERDIENST:
1 x per maand is er voor 14-16 jarigen tienerdienst. Josyanne Luten, 4e jaars student theologie gaat dit geven.

 

Vraag
We zijn altijd op zoek naar mannen en vrouwen die actief betrokken willen zijn in het jeugdwerk, hetzij in de jeugdcommissie, hetzij als leiding. Benieuwd of jij iets kunt betekenen of loop je al langer met de gedachte rond om iets te doen in de kerk? Neem dan contact op met mij om te kijken of we een geschikte plek kunnen vinden!

De Jongerenkerk is er voor jongeren in het voortgezet onderwijs en ouder. We komen iedere eerste zondag van de maand samen om 10.00 uur in het Dienstencentrum.
Volg ons via Facebook (jongerenkerkderank) en Instagram (jeugdderank)


Club
Mocht u ons willen komen versterken, of eens een avondje mee willen draaien om te zien wat club in houdt?
Dan kunt u contact op nemen met Anne-Marieke Harink of Ria Wink.
Anne-Marieke Harink:
anne_m3@hotmail.com 
 0655582376
Lijkt het je ook leuk om op club te komen, maar je weet niet precies wat het is, kom dan gezellig een avondje bij één van onze groepen kijken.
Of lijkt het je leuk om leiding te geven ben je ook van harte welkom om eens een avond te komen.

Oproep:
Wie o wie wil ons komen versterken? Wij zoeken leiding voor groep 6. Het gaat om de dinsdagavond van ongeveer 18.15u tot 19.45 u. Het clubseizoen loopt van begin oktober tot de Pasen. Voor meer informatie neem gerust contact op met
Geke Kroes (0622384717) of Anja Fridrichs (0631384432).

                                                                 
Kindernevendienst
Wij als kerkenraad kijken met plezier naar de groei van het aantal kinderen die naar de kindernevendienst gaan.
Dat we een jonge gemeente zijn en zoveel kinderen in ons midden hebben, is natuurlijk prachtig.
Bij bijzondere diensten zitten de kinderen op de bankjes op het liturgisch centrum. Als je dan op de eerste rij zit, kun je het natuurlijk allemaal goed volgen en we zien dat de kinderen die bij een bijzondere dienst op de bankjes zitten er veel plezier aan beleven.
Nu zijn er een aantal punten waar we aandacht aan willen schenken om de diensten zo rustig mogelijk te laten verlopen:
- Bij een bijzondere dienst staan de bankjes er altijd. Geef als ouders de kinderen alvast collectegeld mee, of overleg met het kind dat je als ouder het geld in de collectezak gooit. Dit kan veel geloop voorkomen en dan is het niet zo onrustig.
- Als de kinderen op de bankjes zitten, haalt regelmatig een broertje of zusje iemand bij de oppas weg en dit kind wordt dan meegenomen naar de bankjes. Dit veroorzaakt vaak veel onrust. Wij willen vragen of de ouders zelf hun kind bij de oppas vandaan halen en het bij zich houden tot de dienst is afgelopen.
We hopen dat iedereen eraan mee wil werken om de diensten zo rustig mogelijk te laten verlopen, zodat iedereen de dienst op een prettig manier mag beleven.

Hartelijke groet
Jeugdouderling 


Ouders, graag even uw aandacht voor een huisregel van de kindernevendienst.
De laatste jaren komen er steeds meer kinderen bij de kindernevendienst en dat vinden we fijn!
Daarom is door ons al besloten dit in 2 groepen op te splitsen. Dat neemt niet weg dat het soms, vooral met speciale diensten en projectweken, nog erg druk is.
Dan is het, vooral bij de oudste groep, wel eens moeilijk om de kinderen bij `de les` te houden.
Soms overheerst het negatieve gedrag en daar wordt het niet gezelliger van; wij moeten dan nogal eens vragen om stilte/ aandacht..
Het is vaak een kwestie van dol doen en wie durft het meest. Neemt niet weg dat dit niet kan.
Wij hebben niet veel regels maar dit is er één :
Zolang het verhaal, de uitleg en eventuele liedjes, gebeden worden gehouden, houden de kinderen zich daar ook mee bezig, daarna tijdens het werkje is een grapje oké.

Wij als leiding van de knd vinden het fijn als jullie dit willen bespreken met jullie kinderen zodat de kindernevendienst voor iedereen een plezier blijft om heen te gaan.

Populaire jongerenbijbel nu ook online beschikbaar
In samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap en uitgeverij Jongbloed lanceert de Evangelische Omroep vanaf dinsdag 8 februari de website jongerenbijbel.nl. De Jongerenbijbel is sinds 2006 een begrip onder jongeren en nu ook geheel online beschikbaar. Themapagina's, een uitgebreide zoekmachine en extra achtergrondinformatie maken deze website tot een uniek project.
De Jongerenbijbel is een uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). Deze uitgave is aangevuld met inleidingen, themapagina's en achtergrondinformatie die aansluiten op de leefwereld van jongeren. De Jongerenbijbel bestaat vanaf 2006 en er zijn inmiddels bijna 100.000 exemplaren verkocht in Nederland. Vanwege het hoge internetgebruik onder jongeren komt de EO met de website jongerenbijbel.nl. De online versie biedt bijbelteksten en extra informatie die ook te vinden zijn in de Jongerenbijbel. De extra informatie wordt aangeboden in tekst, afbeeldingen en filmpjes.
Tevens is er een coverapplicatie waarmee jongeren online een eigen cover voor hun Jongerenbijbel kunnen ontwerpen. Deze is gratis bij bestelling van de Jongerenbijbel.
Meer informatie:
www.jongerenbijbel.nl