4 sept – Lege flessenactie

Na de zomerstop in de maand augustus, komen onze vrijwilligers op 4 september weer langs om lege flessen en blikjes op te halen.

Blikjes
Sinds april zit er ook statiegeld op metalen drinkverpakkingen. Wij zouden het dan ook fijn vinden als u ook lege drankblikjes voor ons wilt bewaren. Let op: alleen blikjes met het statiegeldlogo kunnen worden ingeleverd. De blikjes mogen niet plat of beschadigd zijn en de streepjescode moet volledig leesbaar zijn, anders worden ze door de betreffende inleverautomaat niet herkend. Let op: vanwege de restjes die vaak achterblijven, willen we u vragen de lege blikjes in een aparte (pedaalemmer)zak of tas te bewaren of ze om te spoelen met water.

De opbrengst van de flessenactie in de maand juni bedraagt € 540,00 en die van juli maar liefst € 570,00! Een geweldig bedrag! Hartelijk dank voor de vele statiegeldbonnen, flessen en bijdragen die aan onze vrijwilligers zijn gegeven. Alle merken flessen, flesjes en blikjes (mits onbeschadigd en voorzien van het logo) mogen worden meegegeven. Ook flessen en blikjes van Duitse supermarkten zijn van harte welkom! U mag uw statiegeldbon ook bij De Rank in de postbus doen. Samen maken we onze flessenactie tot een succes!

Op sommige routes gebeurt het ophalen van flessen en blikjes al in de loop van de middag. Mochten er door omstandigheden een keer geen flessen bij u worden opgehaald, dan vragen wij hiervoor uw begrip. Het is voor de vrijwilligers fijn als de flessen en blikjes bij uw voordeur staan. Bent u niet thuis tijdens het ophaalmoment of is de vrijwilliger op een ander tijdstip langs geweest? We vinden het heel fijn als u in dat geval de flessen en/of blikjes wilt bewaren tot de volgende maand.