Bezoek kerkdiensten weer beperkt mogelijk

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat we konden samenkomen in de kerk. Onderlinge bijeenkomsten dragen zoveel bij aan ons welbevinden, omdat we daar God én elkaar ontmoeten. De behoefte om de kerk te bezoeken is groot. Daarom heeft het moderamen besloten bezoek aan de kerkdiensten in De Rank weer mogelijk te maken. Uiteraard binnen de kaders die mogelijk zijn. Vanaf zondag 4 april zijn per dienst weer maximaal 30 bezoekers welkom in de kerk.

Hoe werkt het?
De manier van opgeven is veranderd. We vragen leden/gezinnen om zich maximaal één keer per maand op te geven. Twee keer per maand is er kindernevendienst en oppas. Gezinnen kunnen zich hiervoor aanmelden. We doen daarvoor een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid.

Elke week voorafgaand aan de dienst kunt u zich aanmelden. Wanneer het maximaal aantal aanmeldingen van 30 personen is bereikt, zal de aanmelding automatisch sluiten. Zo werkt het:

  1. Om een reservering te maken voor een kerkdienst gaat u naar Reserveren diensten.
  2. Kies de dienst waarvoor u zich wilt aanmelden en volg de stappen.
  3. Elke maandagochtend* wordt de aanmeld link voor de komende zondagsdienst open gezet.
  4. Is er na donderdag 12.00 uur nog ruimte dan kunt u zich alsnog aanmelden. Ook als u eerder deze maand al een dienst hebt bijgewoond.
  5. Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 24.00 uur.
  6. Na het aanmelden ontvangt u een bevestigingsmail van uw reservering. Uw aanvraag moet nog goedgekeurd worden door de beheerder.
  7. Zodra uw aanmelding is goedgekeurd ontvangt u een automatische bevestiging. Als u de bevestiging heeft ontvangen kunt u de betreffende kerkdienst bezoeken.

* Bij bijzondere diensten (bijvoorbeeld Hemelvaart) geldt dezelfde werkwijze. De aanmeld link wordt dan uiterlijk een week voor de dienst opengezet.

Bekijken en annuleren reservering
Na uw eerste aanmelding ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord op uw e-mailadres. Met deze gegevens kunt u uw reservering bekijken of annuleren. Hiervoor gaat u naar Mijn reserveringen.

Waar moet u om denken?
Bekijk hier de regels waar u zich aan moet houden voor het bezoeken van kerkdiensten.

Bekijk diensten thuis
Uiteraard zijn de kerkdiensten ook thuis te volgen. Via Kerkdienstgemist.nl kunt u live meekijken of de diensten terugkijken.

Kwetsbaren en risicogroepen worden geadviseerd de diensten online te (blijven) volgen.

Blijf gezond en tot ziens in de kerk!

De Rank Staphorst Rouveen