Giro di Kika – In memoria di Loïs

In april 2015 is Loïs Veldman, dochter van Roel en Lijsje overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Haar ziekteperiode en haar overlijden is jullie als leden van De Rank vast niet ontgaan. Nu hebben zij besloten dat ze zich graag willen inzetten voor al die kinderen die ook met kinderkanker te maken hebben of gaan krijgen. Dit willen ze gaan doen door het doel Kika te steunen met hun deelname aan de Giro di Kika met het team ‘In memoria di Loïs’. Dit team bestaat uit 12 deelnemers en diverse vrijwilligers. Ook De Rankers Andre en Janneke en Henk zullen als fietser deelnemen en Johan en Liesbeth en Janita zullen het team als begeleider/vrijwilliger ondersteunen in hun doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Het team ‘In memoria di Loïs’ hoopt van 19 t/m 24 juni 2022 deel te nemen aan de Giro di Kika. Dit is een 5-daags wielerevenement dat dwars door het Dolomietengebergte in Italië loopt. Gedurende de Giro di Kika wordt er zo’n 600 kilometer afgelegd in 5 dagen, waarbij de eerste 4 dagen verschillende cols worden bedwongen. Het spektakelstuk bevindt zich echter op dag 5, namelijk de beklimming van de Stelvio-pas. Tijdens deze dagen zullen ook zo’n 16.000 hoogtemeters gemaakt worden.

Om zoveel mogelijk geld op te halen, organiseert het team diverse activiteiten, waaronder een wandeltocht van 5 of 10 km op Tweede Paasdag in de omgeving van Dickninge/IJhorst.

Willen jullie op de hoogte blijven van onze activiteiten en voorbereiding? Dat kan via het Instagramaccount of Facebookpagina: Team In memoria di Loïs – Giro di kika 2022 of via de site van Giro di Kika: https://www.girodikika.nl/in-memoria-di-lois. We hopen op veel interesse en een mooie opbrengst!