KND – Ben je klaar voor het feest?

Ben je klaar voor het feest?
Yes, we mogen weer! Samen naar de kerk en samen werken aan een project tijdens de Kindernevendienst. Het project van de Veertigdagentijd en Pasen staat voor de deur. In de Veertigdagentijd lezen we verhalen uit het evangelie van Johannes.

Het is bijna feest in Jeruzalem: Pesach, het feest van de eerste oogst en van de bevrijding uit Egypte. Uit de wijde omtrek komen mensen naar Jeruzalem om het feest te vieren. Maar wat voor feest wordt het voor Jezus en zijn leerlingen? Kunnen zij eigenlijk wel feest vieren? In de verhalen horen we hoe het donker wordt in de stad en hoe God op Paasmorgen een nieuw begin maakt. Het graf is leeg, Jezus is opgestaan uit de dood! Dat vieren we steeds opnieuw als het Pasen is.

Het thema van deze Veertigdagentijd is: Ben je klaar voor het feest? Met de kinderen gaan we op weg naar het feest van Pasen. Maar het is niet alleen een vrolijke optocht: we komen ook verhalen tegen die op het eerste gezicht helemaal niet zo vrolijk zijn. Bijvoorbeeld als Jezus vertelt over zijn lijden en sterven of als we horen over de lijdende Helper van God. Toch brengen ook die verhalen ons verder op de weg naar het feest.

Gezinsboekje
Ook tijdens het paasproject is het weer mogelijk om een gezinsboekje te ontvangen. Heeft u belang bij zo’n gezinsboekje, laat dat dan weten via kindernevendienst@derankstaphorst.nl. Wij zorgen er dan voor dat er een boekje voor u klaarligt. Wij gaan er weer een mooi project van maken en we hopen heel veel kinderen te mogen ontmoeten tijdens het project! Tot ziens!

Groetjes leiding en hulpleiding KND