Project veertigdagentijd en Pasen 2023 – KND

Op zondag 26 februari gaan we starten met ons project!  

Er kan van alles gebeuren: vrolijke dingen, maar ook dingen waar je verdrietig, bang of boos van wordt. Op weg naar Pasen vieren we dat niet alles hoeft te blijven zoals het is. God maakt een nieuw begin, en jij mag daarin meegaan. Verander je mee? 

Over het thema 
Stel je voor: je gaat elke dag water halen bij een put. Dag in dag uit, steeds dezelfde put, steeds hetzelfde water. Maar op een dag gebeurt er iets. Bij diezelfde, vertrouwde put zit een man die jou anders naar het leven laat kijken. Dat gebeurt in het verhaal van Jezus en de Samaritaanse vrouw (Johannes 4:5-26) dat we op de derde zondag van de veertigdagentijd lezen. Het verhaal laat iets zien dat in deze hele veertigdagentijd steeds terugkomt: dat niet alles hoeft te blijven zoals het is. Dat er een nieuw begin gemaakt kan worden, dat een nieuwe toekomst kan aanbreken. Daar hoef je niet zelf voor te zorgen: God maakt dat nieuwe begin voor jou. Aan jou de keus om erin mee te gaan. 

‘Verander je mee?’ is het overkoepelende thema van deze veertigdagentijd. Al vanaf de eerste zondag, als we horen over Jezus in de woestijn, ontdekken we dat mensen keuzes kunnen maken. En dat God ons uitnodigt om te kiezen voor het leven. 

Gezinsboekje  
Ook tijdens het Paasproject ontvangen jullie een gezinsboekje met daarin leuke verhalen, puzzels en andere opdrachten. Als het goed is, hebben jullie deze inmiddels in bezit.  

Wie tijdens het Adventsproject een gezinsboekje ontving, ontvangt er nu weer één. Had u tijdens het Adventsproject geen gezinsboekje en wilt u er nu wel graag een ontvangen, stuur dan een mailtje naar: kindernevendienst@derankstaphorst.nl. Wij zorgen er dan voor dat er een boekje voor u klaarligt.  

Wij gaan er weer een mooi project van maken en hopen heel veel kinderen te mogen ontmoeten tijdens het project! 

Tot ziens en groetjes,
Leiding en hulpleiding Kindernevendienst