Taizé-liederen

Taizé liederen

De Commissie Liturgie & Eredienst vraagt dit komende seizoen aandacht voor de categorie Taizé-liederen in het Liedboek. Liederen met een heel eigen stijl. Vaak een enkele Bijbeltekst, op toon gezet, die eenvoudigweg herhaald wordt. Muziek en tekst zorgen er zo samen voor dat de betekenis kan ‘indalen’. Voorbeelden zijn 103, 117, 256 enz. Kenmerkend is dat de teksten in verschillende talen kunnen worden gezongen, dikwijls zelfs door elkaar. Ook weer niet zo gek als je bedenkt dat Taizé een wereldwijde ontmoetingsplaats is voor jongeren, die God zoeken en bij de broeders van het Franse Taizé hun antwoorden hopen te vinden.

Te gast in Taizé merk je al gauw dat het (leren) zingen een belangrijk onderdeel uitmaakt van de geloofsvorming. Vast onderdeel in het ontvangstprogramma is de zang, waarvoor iedere dag een uur wordt uitgetrokken. De gemeentezang is dan ook iets bijzonders en vervangt eigenlijk de prediking. Wie komt voor bijbeluitleg krijgt daar in Taizé genoeg andere gelegenheden voor. De diensten, drie maal daags, zijn gericht op het vieren, niet op het uitleggen.
We maken gebruik van ons liedboek, zoeken de tekst na in de bijbel en luisteren/kijken naar de muziek via youtube. Er is een internet site, die de bezoekers interactief betrekt bij deze liederen en ons meerstemmig leert zingen. (https://www.taize.fr/nl_article10326.html)

Voorlopig houden we het voorlopig even op één avond, iets later in dit seizoen, omdat we dan hopelijk niet langer beperkt worden door coronamaatregelen. Maar wie weet komt er meer uit voort.

Wanneer:      woensdag 13 januari 2020
Hoe laat:        19:30 – 21.30 uur
Waar:             De Rank
Leiding:         Ds. Zomer

Contact

Contactformulier voor op de contact pagina

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.