Uniek schilderevenement tussen Pasen en Pinksteren

De commissie Vorming & Toerusting nodigt u van harte uit om mee te schilderen tijdens het unieke schilderevenement tussen Pasen en Pinksteren. Ook belangstellenden die geen lid zijn van De Rank nodigen we van harte uit!

Onder het thema ‘de Geest krijgen’ nodigt de Commissie Vorming & Toerusting u/jou uit om in te haken op een uniek schilderproject. De bekende kunstschilder en portrettekenaar Louise Bramer is bereid om met eenieder die mee wil doen een levensgrote wandschildering te maken op de wand achter het liturgisch centrum. Met Pinksteren zal het klaar zijn en een feestelijke bijdrage leveren aan de viering van het pinksterfeest. Achtergrond is een toenemende onbekendheid van de betekenis van Pinksteren. Tegelijk is Pinksteren niet iets om uit te leggen, je moet het ervaren, je moet zelf ‘de Geest krijgen’.

Voor dit creatieve evenement hebben we drie avonden gepland tussen Pasen en Pinksteren:
• De eerste avond gaan we kennismaken: met elkaar en met het thema, waarbij een predikant iets over de achtergronden van Pinksteren zal inbrengen. Louise geeft de deelnemers vervolgens een opdracht mee voor de volgende keer.
• Tijdens de tweede avond worden de ideeën van de deelnemers uitgewerkt en met potlood op de (schilder)wand gezet.
• Op de derde avond gaat het over de kleuren en worden die kleuren ook aangebracht. Louise Bramer werkte o.a. mee aan het illustreren van de Twentse kinderbijbel en ze werkte aan een project bij de Leemansmolen in Vriezenveen. Vier basisscholen schilderden daar zeilen voor de wieken. Iedere basisschool kreeg één van de vier jaargetijden toebedeeld.

Wanneer: 26 april 2022, 10 mei 2022 en 24 mei 2022
Waar: De Rank
Hoe laat: 19.30 uur
Kosten: €10,- voor de materialen
Leiding: Louise Bramer (www.louisebramer.nl) en de Commissie Vorming & Toerusting
Opgeven via: vorming@derankstaphorst.nl of onderstaand formulier
*Dit evenement vindt plaats bij voldoende deelname