Versoepelingen coronamaatregelen

Versoepeling van de coronamaatregelen
Op 20 september is er vanuit de landelijke Protestantse Kerk een nieuw advies gekomen dat ingaat op de veranderende maatregelen. Voor ons is dat een reden om ook de maatregelen in De Rank aan te passen.

Bijwonen kerkdiensten
Iedereen is van harte welkom in onze kerkdiensten! Door het vervallen van de 1,5 meter-maatregel zal het aantal zitplaatsen in De Rank met ingang van zondag 3 oktober uitgebreid worden naar 100-125 zitplaatsen. Het is het niet meer nodig om je hiervoor aan te melden via de website. Tussen de huishoudens is ons advies wel een zitplaats vrij te houden. De achterste 3 rijen rechts zullen gereserveerd worden voor diegenen die wel graag op 1,5 meter afstand willen zitten. Voor het bijwonen van kerkdiensten is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Als u op de link klikt, vindt u het volledige overzicht van de aangepaste huisregels.

Er is na de dienst weer gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Houdt ook bij het koffiedrinken gepaste afstand en maak evt gebruik van ruimte 3 en 4 mocht het in de hal erg druk zijn.

Overige bijeenkomsten en vergaderingen
Het is mogelijk weer gebruik te maken van het kerkgebouw voor bijeenkomsten / vergaderingen. Bijeenkomsten moeten altijd vooraf gereserveerd worden (reserveren@derankstaphorst.nl). Diegene die de bijeenkomst organiseert let er op dat gepaste afstand mogelijk is. Dus geen te grote groepen in kleine zalen. Maak evt gebruik van de kerkzaal wanneer je groep uit meer dan 20 personen bestaat.

Tijdens de bijeenkomsten zitten de deelnemers op hun stoel. Organiseren van activiteiten binnen waarbij deelnemers zich vrij bewegen in de ruimte zijn nog niet mogelijk.

Met ingang van 1 november is er weer een gastvrouw/gastheer aanwezig. Het is dan mogelijk om voorafgaand aan de bijeenkomst koffie te drinken in de hal. Let er wel op dat je niet te dicht op elkaar gaat staan. Houd gepast afstand. Is het erg druk in de hal omdat er meerdere groepen tegelijk aanwezig zijn drink dan koffie in je eigen ruimte.