ZWO-commissie: kledingactie en paasgroetenactie

‘Helaas hebben we op dit moment geen bezetting voor onze ZWO-commissie. We zouden het erg fijn vinden als we wel weer een ZWO-commissie kunnen bemensen. Wellicht wilt u zich hier een aantal uren per jaar voor inzetten? Het doel van de ZWO-commissie is het behartigen van de belangen van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Hebt u interesse, neem dan contact op met een van de diakenen.

Omdat we op dit moment geen ZWO-commissie hebben, gaan de kledingactie voor DORCAS en de paasgroetenactie helaas niet door. Ondanks dat de kledingactie bij De Rank niet doorgaat, blijft het echter wel mogelijk om kleding in te leveren bij DORCAS. In Rouveen is namelijk een inzameldepot voor uw spullen. Bij het depot staat een container waar u kleding en ander textiel in kunt leggen. U vindt deze container achter het Hervormd Dienstgebouw, Oude Rijksweg 452 te Rouveen. Het is belangrijk dat de goederen nog in goede staat verkeren. Dekbedden, kussens, bedlinnen, kleine lappen stof en vloerbedekking kunt u hier niet inleveren. Mocht u spullen voor DORCAS willen inleveren die niet gemaakt zijn van textiel, dan kan dat alleen bij een DORCAS-kringloopwinkel en dus niet bij het inzameldepot in Rouveen.

Wat gebeurt er met het textiel?
Dorcas verkoopt kleding en ander textiel op drie manieren. Het grootste deel wordt verkocht via hun kringloopwinkels in Nederland en een klein deel in Oost-Europa. De kleding wordt hier niet weggegeven, maar verkocht. Zo wordt oneerlijke concurrentie voorkomen en werkgelegenheid gecreëerd. Ook wordt zo voorkomen dat goede kleding in de afvalcontainer verdwijnt. Het resterende deel wordt verkocht aan verschillende opkopers. De opbrengst daarvan is bestemd voor mensen in nood. Op de site www.dorcas.nl kunt u meer informatie vinden.

PAASGROETENACTIE
De ZWO-commissie organiseerde eerder ook de Paasgroetenactie. Deze actie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie is er om gedetineerden een bemoediging te sturen met Pasen. Helaas wordt ook deze actie dit jaar niet in onze kerkgemeente georganiseerd.’