Moderne Profeten – 26 jan

Op 26 januari staat Moderne Profeten (Martin Luther King) als activiteit op de planning. Op 8 december jl. waren er helaas te weinig opgaves voor de kring Moderne Profeten. Eigenlijk denk ik dat er veel meer interesse is voor de man van de gevleugelde uitspraak “I have a dream!”. Hoe zag zijn leven eruit? Wat gaf zijn toespraken nou zoveel kracht? Het begon in Amerika ooit met Rosa Parks, die weigerde op te staan in de bus en daarvoor gearresteerd werd. Vandaar ontwikkelde zich een hele beweging waarvan Martin Luther King het gezicht werd. Maar ging het hem allemaal zo gemakkelijk af? En hoe zit het eigenlijk in ons eigen Staphorst? Zijn wij dichter bij die droom dan King in zijn tijd? Geef je z.s.m. op voor de bijeenkomst van 26 januari a.s., dan maken we er een mooie, interessante avond van!

Ds. Prins heeft de podcastserie Moderne Profeten van Kees van Ekris gevolgd. Daar is ook een boek bij. Het gaat over bepaalde personen van de recente geschiedenis die iets profetisch hadden.

Wat is wijsheid in deze gistende tijd, waarin zoveel in beweging is? Hoe kom je waarheid op het spoor? Welke stemmen vertrouwen we? Acht moderne profeten uit de recente christelijke traditie wijzen ons de weg. Ze leefden allemaal in maatschappelijke crises. Hun leven had een geheim, een profetische kracht. Kunnen we daar de vinger op leggen: waar haalden ze het lef vandaan? Waarom zeiden ze wat ze zeiden, en deden ze wat ze deden? Er is een podcastserie van gemaakt voor de EO door ds. Kees van Ekris (hij was al eens bij ons te gast) en er is een boek beschikbaar van €24,99 euro. Aanschaf van het boek is niet verplicht! Over wie zou jij meer willen weten?

Wanneer: donderdagavond 26 januari 2023
Waar: De Rank
Hoe laat: 19.30 uur
Leiding: Ds. Prins-van den Bosch

Opgave moderne profeten – 26 jan