Nacht zonder Dak – 25 op 26 mrt

Graag willen wij als Jeugdcommissie een bijzondere activiteit uitlichten. Want daar is hij dan, terug van weggeweest: Nacht Zonder Dak! De laatste editie was alweer vier jaar geleden, in 2019. Net als toen gaan kinderen vanaf groep 8 ervaren hoe het is om te overnachten op ‘straat’ in een zelf-gemaakt hutje. Een leuke, gezellige en lange avond staat voor de boeg, waarbij we met elkaar gaan proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor een straatjongerenproject van Tearfund.

Met deze editie van Nacht Zonder Dak ondersteunen wij het goede doel Rehab Centre in Oeganda. Ondanks dat de natuur in Oeganda prachtig is, zijn er op het platteland vaak weinig kansen. Veel jonge mensen gaan daarom op zoek naar een beter leven in de hoofdstad Kampala. Helaas is het leven in de stad erg hard en veel jongeren komen dan ook op straat terecht. Om te overleven, kiezen veel jonge meisjes noodgedwongen voor de prostitutie. Dat is vaak de enige manier om geld te verdienen. Annette uit Oeganda maakt zich kwaad over dit onrecht en heeft daarom een opvanghuis opgericht: Rehab Centre. Samen met Tearfund helpt zij kwetsbare meiden uit de prostitutie te komen door middel van therapie en het bieden van vakopleidingen.

Ons doel is om € 1.000,- op te halen voor het Rehab Centre. Wij als organisatie vragen de deelnemende jeugd een minimale bijdrage te leveren van € 25,- per persoon. Dit bedrag kun je als deelnemer bereiken door zelf een leuke actie te bedenken om geld voor het goede doel in te zamelen.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Dan volgt hier belangrijke informatie:
• Nacht Zonder Dak vindt plaats van zaterdag 25 op zondag 26 maart 2023.
• Opgave per groepje van maximaal 4 personen.
• Je moet zelf karton en gereedschap meenemen.
• De minimale bijdrage is €25,- (meer mag natuurlijk altijd ).
• Nacht Zonder Dak wordt georganiseerd door de Jeugdcommissie van De Rank, in samenwerking met De Bron en De Vrijgemaakte Kerk Staphorst.
• Leuke bijkomstigheid: het groepje dat het meeste geld ophaalt voor het goede doel, wint een prijs!

We hopen natuurlijk op heel veel deelnemers!