Voor de preek uit 1 oktober

In de preek probeert de voorganger elke keer de Bijbeltekst en de tijd waarin we leven met elkaar te verbinden. Eerst begrijpen in welke omstandigheden het geschreven is – daar zijn allerlei hulpmiddelen voor – en dan de vraag stellen: wat heeft die oude tekst ons nu nog te vertellen?
Bijbelcommentaren, studieboeken, maar vooral ook je eigen gevoel en ervaring spelen mee. Bij het lezen van een Bijbeltekst is er altijd wel iets wat blijft hangen, wat blij maakt, of troost, wat vragen oproept en wringt, wat raakt aan geloof. En als dat bij de voorganger al zo is, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor jou als luisteraar.

Komend seizoen willen we als predikanten graag een aantal keren de gelegenheid bieden samen naar de Bijbeltekst voor de komende zondag te kijken. Deze Bijbelstudie is geen éénrichtingsverkeer, waarin we als predikanten vertellen hoe het gedeelte gelezen moet worden. In een open sfeer de tekst verkennen en bespreken, zodat we er allemaal van leren, daar gaat het om. Deze Bijbelstudies zijn dus géén samenhangend geheel, waarbij je de hele serie moet bijwonen; de avonden kunnen prima los van elkaar beleefd worden.        

Wanneer: donderdag 1 oktober 2020, maandag 23 november 2020, maandag 25 januari 2021 en donderdag 4 maart 2021
Waar: De Rank
Leiding: op de maandagen van 20.30-21.30 uur ds. Prins-van den Bosch, op de donderdagen van 19.00-20.00 uur ds. Zomer                     

Kerkzaal leeg De Rank
Aangescherpte coronamaatregelen