KND – Adventsperiode (opgave)

Zondag 27 november is het de eerste adventszondag. Het thema van het project is dit keer: Levenslicht. De uitdrukking ‘het levenslicht zien’ betekent: geboren worden. In de Bijbel zijn leven en licht sterk met elkaar verbonden: als God leven op aarde maakt, begint Hij met licht. God zelf wordt ook vaak omschreven als licht en in het evangelie van Johannes vertelt Jezus dat Hij het licht van de wereld is (Joh. 8:12). Levenslicht is een wonder dat God aan mensen geeft. In dit project horen we over vrouwen
die daarbij een belangrijke rol spelen.

Ieder gezin met kinderen in de leeftijd van groep 1 t/m groep 7 kan een gezinsboekje ontvangen. Het gezinsboekje is een boekje vol verhalen en creatieve activiteiten voor de gehele adventsperiode, om met het hele gezin van dag tot dag naar Kerstmis toe te leven. Mocht je belangstelling hebben voor zo’n boekje, geef dit dan vóór 18 november a.s. door via: kindernevendienst@derankstaphorst.nl.

Kinderkerstdienst: tweede kerstdag om 10:00 uur
Ook dit jaar wordt het weer een feest voor kinderen van groep 1 t/m groep 7. De leiding is bezig met het
verzamelen van leuke verhalen, werkjes en liedjes om er weer een heel mooie dienst van te maken. Als we ouders en/of kinderen nodig hebben, dan zullen we dat per mail laten weten. Als je dit leest en je hebt verzoekjes in de vorm van liedjes, werkjes of andere ideeën: we horen het heel graag! Er is oppas voor de kinderen van 0 tot 4 jaar.

Kerstgeschenk
Na de kinderkerstdienst wordt er een cadeau(boek) uitgereikt aan de kinderen van de Kindernevendienst
en de Oppasdienst. Graag willen wij weten hoeveel boeken we moeten bestellen.

Opgeven voor de kinderkerstdienst én de oppasdienst kan tot en met zondag 4 december, per e-mail:
kindernevendienst@derankstaphorst.nl en oppas@derankstaphorst.nl of loop even bij de leiding in de
kindernevendienst- of oppasruimte binnen.

Wij hebben er zin in en zien jullie graag tijdens advent en de kinderkerstdienst!