Meet en greet met de kerkenraad

Kerkenraad (om handtekeningen vragen mag)

Op dankdag 3 november willen we als gemeente nadenken over:
> De invulling vacature ds. J.G. Zomer
> De invulling vacatures kerkenraad
Kom je ook?

In de startdienst waren kerkenraadsleden sportief gekleed. Vanaf januari ontstaat er namelijk een nijpend tekort aan ambtsdragers. We voelen ons als een voetbalelftal dat maar 1 spits en 2 verdedigers meer heeft. Zo kan er niet gespeeld worden, toch?

Vanaf januari zijn er nog maar 1 pastorale ouderling en 2 kerkrentmeesters en 3 diakenen. Daarmee komen we dicht bij het minimum van wat de Protestantse Kerk toelaat als kerkenraad en komt de kwaliteit van het kerkenwerk in gevaar. We zouden dan op termijn verplicht worden om ambtsdragers uit naburige gemeenten in te schakelen of te gaan samenwerken met een andere gemeente. Dat zal in onze gemeente, met zoveel getalenteerde mensen, toch niet nodig zijn?

Ambtsdrager zijn is waardevol. Als kerkenraadslid zet je je niet alleen in voor de gemeente van Christus, maar investeer je ook in jezelf. Je mag ontdekken dat je gaven tot bloei komen, dat je geloof verrijkt wordt en je werk vruchtbaar is. ‘Wie vrijgevig is, wordt almaar rijker’, zegt Spreuken 11. God roept geen mensen die al meer dan genoeg kwaliteiten van zichzelf hebben, maar Hij roept juist hen die nog verder kunnen groeien.

Wij zoeken ouderlingen, een diaken en kerkrentmeesters. Herken jij je in één van de volgende profielen?

Zo’n 10 keer per jaar ontmoeten kerkenraadsleden elkaar in goede sfeer. Je bent tenminste vier jaar lid van ons team, zodat je de tijd hebt om er goed in te komen. Voor elke ambtsdrager geldt dat we binnen het team kijken welke rol en taak ieder het beste past. Daarnaast vorm je met dezelfde ambtsdragers een kleiner team waar je ook een aantal keer per jaar mee afspreekt.

Daarom is onze vraag: ziet u iemand die nog niet gescout is, maar wel de talenten heeft gekregen om door te groeien als diaken, ouderling of kerkrentmeester? Vul dan onderstaand formulier in!

Teamspeler kerkenraad

  • Vul hierboven de naam in van de persoon die jij graag aandraagt.
  • Ik stel voor dat we deze persoon benoemen als:(Vereist)
  • P.s. het is aardig als u ook aan de betrokkenen meldt dat u hem/haar hebt voorgesteld als lid van de kerkenraad. Stuur dit formulier uiterlijk 1 november 2021 in via de verzendknop.