Van de KinderNevenDienst

Adventsperiode
Zondag 28 november is het de 1e Adventszondag. In het adventsproject van dit jaar kijken we mee over de schouder van de evangelist Lucas. Wat heeft hij allemaal verzameld voor zijn evangelie? Stel je voor dat Lucas een plakboek zou hebben bijgehouden van de verhalen over Jezus, wat zou er dan in staan? Daar denken de kinderen deze adventstijd over na.

Voor dit project gebruiken we een groot projectboek op A3-formaat: het plakboek van Lucas. Met ruimte voor eigen inbreng van de kinderen. Ze kunnen erin kwijt wat ze hebben meegemaakt, waar zij in deze adventstijd naar uitkijken en nog veel meer. Zo komen hun eigen ervaringen direct naast de Bijbelverhalen te staan. Ieder gezin, met kinderen in de leeftijd van groep 1 tot en met 7, ontvangt een gezinsboekje. Het gezinsboekje is een boekje vol verhalen en creatieve activiteiten voor de hele adventsperiode. Om met het hele gezin van dag tot
dag naar Kerstmis toe te leven.

Kinderkerstdienst: 2e kerstdag om 10:00 uur
Ook dit jaar wordt het weer een feest van groep 1 t/m groep 7. De leiding is bezig met het verzamelen van leuke verhalen, werkjes, liedjes om er weer een hele mooie dienst van te maken. Als we ouders/kinderen nodig hebben, dan zullen we dat per mail laten weten. Als u dit leest en u heeft verzoekjes in de vorm van liedjes, werkjes of andere ideeën, we horen het heel graag!

Kerstgeschenk
Na de kinderkerstdienst wordt er een cadeau(boek) uitgereikt aan de kinderen van de kindernevendienst. Graag willen wij weten hoeveel boeken we moeten bestellen. Opgave voor de kinderkerstdienst kan tot en met zondag 5 december. Dit kan per mail via: kindernevendienst@derankstaphorst.nl of loop even bij de leiding in de kindernevendienstruimte binnen! Wij hebben er zin in en zien jullie graag tijdens Advent en de Kinderkerstdienst!